Language: BG
Валута: BGN
  • BGN
|

Количка

0 артикула

Доставка

Доставката на вашите поръчки с куриер за цяла България е 7 лв.

Поръчките на стойност над 60 лв. се доставят безплатно до вас за България

Извън България цената на доставката се определя според държавата

Антибиотици – ползи и вреди. Как да извлечете само ползите?

Дата: 2016-01-19

При много заболявания приемът на антибиотици е единствения изход за възстановяване здравето на организма. Редица бактериални инфекции могат да се овладеят само с антибиотична терапия, но лекувайки едно заболяване, антибиотиците може да провокират друго, ако не се вземат предпазни мерки.

Антибиотиците и ползите от тях.

Антибиотичните лекарства са специално разработени за елиминиране на бактериите и преодоляване на инфекциите, предизвикани от тях. Като активна съставка в тези медикаменти се използват вещества, които се произвеждат от самите бактерии с цел елиминиране на конкурентните видове и осигуряване на собствената им защита. Именно тази особеност подчертава важността за правилен избор на антибиотик. С правилния тип антибиотик всеки болен може да се излекува от различни видове ушни, очни, дихателни, чревни, урологични, вагинални и други бактериални инфекции. Тази полза от антибиотичната терапия обаче се постига за сметка на риска от някои странични ефекти.

Вредите, с които трябва да се съобразите

Освен болестотворните бактерии, които навлизат в тялото ни в него живеят и много видове полезни бактерии, чиято дейност носи незаменими ползи. Тези естествени обитатели на чревната и вагиналната микрофлора също стават жертва на действието на антибиотиците и загиват при прием на такива лекарства. Това е причината антибиотичните терапии често да биват последвани от стомашни и вагинални проблеми у лекуваните пациенти, често по-изтощаващи от предхождащата ги бактериална инфекция.

За да не се налага да се справяте с вредите от антибиотиците

Най-голямата полза от антибиотиците се получава тогава, когато не се стига до нужда от техния прием. Затова ключова във всяко отношение е качествената имунопрофилактика. И деца и възрастни може да си я осигурят с приема на разнообразните природни продукти от фамилия Имунобор. На хората, които не са подсилили имунната си система и са се сблъскали с нуждата да приемат антибиотици препоръчваме приема на Имунобор Биотик (капсули или саше). Приеман по време и след антибиотична терапия този продукт подсилва естествената микрофлора на организма и стимулира възстановяването й след унищожителното действие на антибиотиците.

Избрани продукти

Феминорм

Феминорм

Цена: 15.00лв.
Околут

Околут

Цена: 15.00лв.

Сезонни продукти