phone
Телефон02 437 37 95
Оптимална грижа за суха кожа през лятото

Оптимална грижа за суха кожа през лятото

Атмосферните условия през лятото предполагат полагане на специална грижа за суха кожа. Кожните клетки трябва да се овлажнят и подхранят, за да се избегне дехидратацията и неприятното усещане за опъване, последвано от зачервяване, загрубяване и лющене на кожата. Препоръката важи с особена сила за възрастните хора, чиято кожа е по-тънка и е силно уязвима към неблагоприятните фактори на средата.

Безценната роля на емолиентите в лятната грижа за суха кожа
Лятната грижа за суха кожа започва с употребата на измиващи средства, които предотвратяват изсушаването и дразненето. Следващата стъпка е използването на емолиенти (омекотители). Това са специално разработени за сухата и сърбяща кожа вещества, които я запазват мека, влажна и еластична. Те се различават от козметичните лосиони и кремове за тяло по това, че обикновено съдържат по-малко ароматизатори, консерванти и други дразнещи кожата съставки.

Овлажняващите свойства на омекотителите зависят от съдържанието на масла в продукта. Колкото по-високо е съдържанието на масла в емолиента, толкова по-добри са неговите овлажняващи свойства (кожата се хидратира чрез предотвратяване на загубата на вода през нея, а не чрез въвеждане на вода отвън). По правило обикновените овлажняващи кремове са с 30% съдържание на масла.

Единственият крем на българския пазар със 70% съдържание на масла, който осигурява първокласна грижа за суха кожа през летните месеци!

Липобаза/Lipobase® няма аналог сред останалите овлажняващи средства у нас. Този специален дермокозметичен продукт съдържа 70% липиди, мек парафин и вазелин, което го превръща в идеално омекотяващо средство за ежедневна употреба при:
- изсушаване на кожата в резултат на атопичен дерматит, контактен дерматит, себореен дерматит
- други състояния със суха, десквамирана и сърбяща кожа

За разлика от повечето омекотители с високо съдържание на масла Липобаза не оставя кожата мазна и лепкава. Добрите козметични свойства и отличната възприемчивост на продукта са постигнати благодарение на технологията на диспергиране на мастните капчици в по-малкото водно съдържание, за разлика от мехлемите, където водата се диспергира в маслото. Именно това придава на Липобаза козметичните свойства на крем.

Липобаза рехидратира кожата и възстановява нарушената бариерна функция, заглажда и омекотява грубата, лющеща се кожа, подобрява защитата на страдащите с екзема срещу дразнители и алергени, намалява риска от рецидив. Не съдържа консерванти, ароматизатори и оцветители.

Дерматолозите у нас категорично препоръчват Липобаза в следните случаи:
- за превенция и поддържаща грижа на кожа, склонна към раздразнения и изсушаване
- като допълнение към основното лечение при екзема (в острите фази Липобаза намалява нуждата от стероиди)
- лющещи се псориатични участъци
- поддържащо лечение в междупристъпния период при екзема и псориазис
- кожа, изложена на дразнители (детергенти, химикали, външни фактори на средата)

Минималната употреба на Липобаза е 2 пъти дневно (най-добре да се нанася 3 до 4 пъти дневно). Особено ефективно е използването след баня, върху влажна кожа по цялото тяло. Могат да се използват големи количества. Няма опасност от предозиране. В периоди на пристъпи (обостряния) нормализира хидратирането на кожата. По време на ремисия поддържа нормалното овлажняване на кожата.

Регистрация

Всички полета, отбелязани със звезда (*) са задължителни за попълване.