Language: BG
Валута: BGN
  • BGN
|

Количка

0 артикула

Доставка

Доставката на вашите поръчки с куриер за цяла България е 7 лв.

Поръчките на стойност над 60 лв. се доставят безплатно до вас за България

Извън България цената на доставката се определя според държавата

Оптимална грижа за суха кожа през лятото

Дата: 2019-07-12

lipobaza

 

Атмосферните условия през лятото предполагат полагане на специална грижа за суха кожа. Кожните клетки трябва да се овлажнят и подхранят, за да се избегне дехидратацията и неприятното усещане за опъване, последвано от зачервяване, загрубяване и лющене на кожата. Препоръката важи с особена сила за възрастните хора, чиято кожа е по-тънка и е силно уязвима към неблагоприятните фактори на средата.

 

Безценната роля на емолиентите в лятната грижа за суха кожа

 

Лятната грижа за суха кожа започва с употребата на измиващи средства, които предотвратяват изсушаването и дразненето. Следващата стъпка е използването на емолиенти (омекотители). Това са специално разработени за сухата и сърбяща кожа вещества, които я запазват мека, влажна и еластична. Те се различават от козметичните лосиони и кремове за тяло по това, че обикновено съдържат по-малко ароматизатори, консерванти и други дразнещи кожата съставки.

 

Овлажняващите свойства на омекотителите зависят от съдържанието на масла в продукта. Колкото по-високо е съдържанието на масла в емолиента, толкова по-добри са неговите овлажняващи свойства (кожата се хидратира чрез предотвратяване на загубата на вода през нея, а не чрез въвеждане на вода отвън). По правило обикновените овлажняващи кремове са с 30% съдържание на масла.

 

Единственият крем на българския пазар със 70% съдържание на масла, който осигурява първокласна грижа за суха кожа през летните месеци!

 

Липобаза/Lipobase® няма аналог сред останалите овлажняващи средства у нас. Този специален дермокозметичен продукт съдържа 70% липиди, мек парафин и вазелин, което го превръща в идеално омекотяващо средство за ежедневна употреба при:

  • изсушаване на кожата в резултат на атопичен дерматит, контактен дерматит, себореен дерматит
  • други състояния със суха, десквамирана и сърбяща кожа

 

За разлика от повечето омекотители с високо съдържание на масла Липобаза не оставя кожата мазна и лепкава. Добрите козметични свойства и отличната възприемчивост на продукта са постигнати благодарение на технологията на диспергиране на мастните капчици в по-малкото водно съдържание, за разлика от мехлемите, където водата се диспергира в маслото. Именно това придава на Липобаза козметичните свойства на крем.

 

Липобаза рехидратира кожата и възстановява нарушената бариерна функция, заглажда и омекотява грубата, лющеща се кожа, подобрява защитата на страдащите с екзема срещу дразнители и алергени, намалява риска от рецидив. Не съдържа консерванти, ароматизатори и оцветители.

 

Дерматолозите у нас категорично препоръчват Липобаза в следните случаи:

  • за превенция и поддържаща грижа на кожа, склонна към раздразнения и изсушаване
  • като допълнение към основното лечение при екзема (в острите фази Липобаза намалява нуждата от стероиди)
  • лющещи се псориатични участъци
  • поддържащо лечение в междупристъпния период при екзема и псориазис
  • кожа, изложена на дразнители (детергенти, химикали, външни фактори на средата)

 

Минималната употреба на Липобаза е 2 пъти дневно (най-добре да се нанася 3 до 4 пъти дневно). Особено ефективно е използването след баня, върху влажна кожа по цялото тяло. Могат да се използват големи количества. Няма опасност от предозиране. В периоди на пристъпи (обостряния) нормализира хидратирането на кожата. По време на ремисия поддържа нормалното овлажняване на кожата.

Избрани продукти

Феминорм

Феминорм

Цена: 15.00лв.
Околут

Околут

Цена: 15.00лв.

Сезонни продукти